Greekexports, ο συνεργάτης σας για διεθνή επέκταση
Πιστοποίηση Vegetarian

Γιατί Εμάς Πιστοποίηση Vegetarian

Το λογότυπο της V-Label αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο σύμβολο και αξιόπιστο σύμμαχο του καταναλωτή για ένα χορτοφαγικό τρόπο ζωής.

More Info


Αίτημα Προσφοράς FAQ

Λήψη
Αρχείου

Το V-Label χρησιμοποιείται από έναν αυξανόμενο αριθμό επιχειρήσεων παγκοσμίως, παρέχοντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μεταξύ άλλων. Ακόμα το σκέφτεσαι;

Πιστοποίηση Vegetarian Πληροφορίες

Tα τρόφιμα και λοιπά προϊόντα τα οποία χαρακτηρίζονται κατάλληλα για τους vegetarians ή χορτοφάγους είναι εκείνα τα οποία δεν περιέχουν ζώα ή μέρη αυτών με την διαφορά όμως ότι η παραγωγή τους μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ζώντων ζώων και με υποπροϊόντα αυτών. Συνεπώς το κρέας και το ψάρι δεν είναι vegetarian, αλλά αντίθετα το γάλα, το μέλι, τα αυγά και υπο- προϋποθέσεις και τα τυροκομικά θα μπορούσαν να είναι.

  • Αναγνώριση:Η V-label αποτελεί έναν φορέα υψηλής αναγνωρισιμότητας τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η πιστοποίηση από έναν τέτοιο φορέα διευκολύνει τον καταναλωτή να επιλέξει το συγκεκριμένο προϊόν μεταξύ των εναλλακτικών του, προσφέροντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο ράφι.
  • Ενίσχυση διαφάνειας: Οι καταναλωτές αναζητούν ολοένα και περισσότερα προϊόντα με καθαρή ετικέτα. Έρευνα καταναλωτών της V-label φανερώνει ότι το 91% των καταναλωτών 40 χωρών, προτιμάει προϊόντα πιστοποιημένα από έναν ανεξάρτητο φορέα ο οποίος εγγυάται για την φύση τους, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει περισσότερο χρόνο στην ανάγνωση της ετικέτας. Όμοια εικόνα και στην Ελλάδα, όπου το 70% των καταναλωτών θεωρεί σημαντικό τα προϊόντα vegan ή vegetarian να φέρουν λογότυπο πιστοποίησης, όπως το V-Label, σύμφωνα με την έρευνα της HellasVeg.
  • Επέκταση σε νέες ομάδες-στόχους: Τα φυτικά προϊόντα αποτελούν μια ανερχόμενη τάση. Η πιστοποίηση της V-Label, είναι ένας εύκολος τρόπος για να αυξήσουν οι επιχειρήσεις την απήχηση του προϊόντος τους, προσελκύοντας και τον flexitarian καταναλωτή, αυτόν δηλαδή που επιθυμεί να μειώσει την κατανάλωση ζωικού κρέατος.
  • Αύξηση των πωλήσεων:Οι παραγωγοί μπορεί να επωφεληθούν από την αυξημένη εμπιστοσύνη που δείχνει ο καταναλωτής στο λογότυπο της V-Label. Σε έρευνα της V-label, οι καταναλωτές δηλώνουν πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για ένα προϊόν με το λογότυπο V-Label παρά για το ίδιο προϊόν χωρίς αυτό.

Πιστοποίηση Vegetarian Ο φορέας

Η V-Label ιδρύθηκε το 1996 στην Ελβετία ενώ ιδιοκτήτης του σήματος είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση Χορτοφάγων (EVU).

Το V-Label είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο, καταχωρημένο σύμβολο για την επισήμανση vegan και vegetarian προϊόντων και υπηρεσιών. Σε όλο τον κόσμο, περισσότερα από 70,000 προϊόντα με περισσότερους από 4,800 δικαιοδόχους, φέρουν πλέον το σήμα της V-Label.

Σήμερα απαριθμεί 37 τοπικούς συνεργάτες σε διάφορες χώρες παγκοσμίως. Η Greekexports εντάχθηκε στην προσπάθεια ανάπτυξης του κινήματος προώθησης των φυτικών προϊόντων στις βιομηχανίες τροφίμων και καλλυντικών το 2020, αποτελώντας τον 28ο τοπικό συνεργάτη της V-label με αποκλειστική περιοχή ευθύνης την Ελλάδα, Κύπρο, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία και Αίγυπτο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του φορέα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.v-label.eu/ και να καταθέσετε το αίτημα για προσφορά.
Η ομάδα της Greekexports θα βρίσκεται δίπλα σας σε κάθε ανάγκη.

Πιστοποίηση Vegetarian

GREEKEXPORTS SMPC Σε όλο τον Κόσμο

Σε όλο τον Κόσμο image

Αυτή είναι μια σημαντική αγορά για τα ελληνικά προϊόντα κοσέρ, καθώς το 40% των προϊόντων στα ράφια είναι kosher.

Η Βραζιλία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος halal, αλλά κυρίως για εξαγωγές.

Το 90% των αγοραστών για vegan & vegetarian προϊόντα είναι ευέλικτοι. Ο αριθμός αυξάνεται κάθε χρόνο!

Εκτός από την ελληνική αγορά, μεγάλη ζήτηση υπάρχει και για προϊόντα kosher & halal.

Πατρίδα σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο μουσουλμάνους, η στόχευση αυτής της αναπτυσσόμενης περιοχής αποτελεί προτεραιότητα για τις εξαγωγές halal.

Χώρες παραδοσιακά halal που είναι ανοιχτές στο διεθνές εμπόριο. Κοντά στην Ελλάδα, δείχνει σοβαρές ευκαιρίες.

Σημαντική κοινότητα Εβραίων που αναζητά προϊόντα kosher.

99 Πελάτες 2022

Πιστοποίηση Vegetarian Πληροφορίες

Οι όροι vegan και vegetarian αφορούν ατομικά κι κοινωνικά ιδεώδη, ενώ αντιπροσωπεύουν την φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής που επιδιώκει να αποκλείσει - όσο το δυνατόν περισσότερο - όλες τις μορφές εκμετάλλευσης και σκληρότητας των ζώων στους τομείς των τροφίμων κι ποτών, προϊόντων περιποίησης, νοικοκυριών κ.α.

Όταν όμως πρόκειται για επισήμανση vegan και vegetarian προϊόντων, δεν είναι σαφές τι ακριβώς σημαίνουν οι όροι αυτοί, κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν δεσμευτικά διατυπωμένοι ορισμοί ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο ούτε σε επίπεδο κρατών μελών. Έτσι, η V-Label παρέχει αξιοπιστία στα προϊόντα τα οποία πιστοποιεί καθώς βασίζεται σε κριτήρια που έχουν αναπτυχθεί από οργανισμούς χορτοφαγίας σε όλη την Ευρώπη.

Όταν λοπόν αγοράσετε ένα vegetarian προϊόν το οποίο φέρει το λογότυπο της V-Label, μπορείτε να είστε σίγουροι για τα εξής:

  • Δεν θα περιλαμβάνεται τίποτα από μέρη του σώματος του ζώου
  • Μπορεί να έχει παραχθεί με βοήθεια ζώντων ζώων και προϊόντων ζωικής προέλευσης (cruelty free)
  • Χρησιμοποιούνται μόνο αυγά ελευθέρας βοσκής.
  • Δεν έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμές σε ζώα
  • Δεν περιλαμβάνονται και ούτε έχουν χρησιμοποιηθεί ΓΤΟ ή GMOs (Γενετικώς Τροποποιημένοι Οργανισμοί)
  • Εφαρμόζονται μέτρα για την αποφυγή διασταυρούμενης μόλυνσης κατά την παραγωγή.
Γιατί είναι σημαντικό image

Σημαντικότητα Γιατί είναι σημαντικό

Η αγορά των vegan και vegetarian τροφίμων αυξάνεται συνεχώς, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές μεταβαίνουν σε χορτοφαγικές επιλογές. Η αγορά των εναλλακτικών φυτικής προέλευσης σε Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται να ανέρχεται στα 7.2 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2025, συγκριτικά με τα 4.4 δις που εκτιμήθηκαν το 2019, σύμφωνα με την ING Think.

Οι καταναλωτές φαίνεται να περιορίζουν ορισμένα προϊόντα ζωικής προέλευσης, χωρίς όμως να ακολουθούν μια vegan ή χορτοφαγική διατροφή. Σύμφωνα με έρευνα του Euromonitor το 2020, το 42% των καταναλωτών παγκοσμίως αντιπροσώπευε την παραπάνω τάση (flexitarian diet), ενώ οι vegan και οι χορτοφάγοι αντιπροσωπεύουν μόλις το 4% κι 6%, αντίστοιχα. Στην Ελλάδα, το ποσοστό των flexitarians βρέθηκε στο 25%. Οι λόγοι πλέον ποικίλουν (σχήμα ProVeg Market Data Compilation,2019).

Η V-label αποτελεί ηγέτη της παγκόσμιας αγοράς των φυτικών προϊόντων, προσφέροντας:

  • Διαφάνεια: Χάριν των τυποποιημένων κι επίσημων κριτηρίων κι προδιαγραφών του προτύπου, ο καταναλωτής μπορεί να αναγνωρίσει με ευκολία τα vegan κι vegetarian προϊόντα μεταξύ άλλων.
  • Καθοδήγηση: Με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων και τεχνολόγων του plant-based χώρου, η V-label αποτελεί "οδηγό" για τυχόν ερωτήματα της βιομηχανίας αλλά και για τα καθημερινά ψώνια του καταναλωτή.
  • Εμπιστοσύνη: Χάριν των ενδελεχών επιθεωρήσεων που προβλέπει το πρότυπο, τόσο η βιομηχανία όσο κι ο καταναλωτής γνωρίζουν με σιγουριά ότι το πιστοποιημένο προϊόν ακολουθεί συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές.

FAQ Συχνές Ερωτήσεις

Στην Ευρώπη, το V-Label έχει καθιερωθεί κυρίως στον τομέα των τροφίμων, καθιστώντας την, σύμφωνα με έρευνες, την πιο γνωστή εταιρεία στον τομέα αυτόν εδώ και χρόνια. Το V-Label αυτή τη στιγμή κάνει την είσοδό του επίσης στον τομέα των καλλυντικών, ενώ ακολουθούν τα καθαριστικά και άλλα μη εδώδιμα προϊόντα.

Στην Ελλάδα, οι κατηγορίες προϊόντων που έχουν πιστοποιηθεί vegetarian με την V-Label μέχρι σήμερα είναι οι εξής:

  • Γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα
  • Snacks
  • Γλυκά
  • Σάλτσες & Σαλάτες
  • Καλλυντικά
  • Είδη προσωπικής υγιεινής

Η διαδικασία της πιστοποίησης ολοκληρώνεται μέσα σε 5 απλά βήματα:

 

  1. Καταχώρηση του αιτήματος εκδήλωσης ενδιαφέροντος
  2. Έκδοση εξατομικευμένης προσφοράς
  3. Υπογραφή προσφοράς & Συμφωνία
  4. Έναρξη διαδικασίας πιστοποίησης κι αξιολόγηση της φύσης των προϊόντων
  5. Έγκριση κι έκδοση πιστοποιητικού

Από την αποδοχή της Προσφοράς και υπογραφής του Συμβολαίου το χρονικό διάστημα μέχρι τη λήψη του πιστοποιητικού κυμαίνεται από 2 έως 4 εβδομάδες.

Το κόστος της πιστοποίησης είναι ετήσιο και περιλαμβάνει τον έλεγχο των προϊόντων και το δικαίωμα χρήσης σήματος της V-Label. Επιπλέον κόστος προβλέπεται αυτό της επιθεώρησης.

Τα V-Label πιστοποιημένα προϊόντα ελέγχονται όχι μόνο ως προς τη σύσταση, αλλά και ως προς κάθε στάδιο της παραγωγικής τους διαδικασίας. Επομένως η V-label μπορεί να θεωρηθεί ως σύμβολο αξιοπιστίας για τον καταναλωτή.

Με απλή ανάγνωση της λίστας των συστατικών δεν μπορείς να είσαι βέβαιος για το εάν το προϊόν είναι vegan ή vegetarian, ακόμα και αν είσαι τεχνολόγος τροφίμων. Κάποια από τα πρόσθετα αναγράφονται με τους αριθμούς E (π.χ. E441 είναι η ζελατίνη), ενώ κάποια άλλα συστατικά δεν είναι καν υποχρεωτικό να αναγράφονται στην ετικέτα. Τέλος δε δηλώνεται πάντα η προέλευση συγκεκριμένων συστατικών (π.χ. πρόσθετα) που μπορεί να είναι είτε ζωικής, είτε φυτικής προέλευσης.

Η V-Label δεν πιστοποιεί τα παρακάτω προϊόντα ή τα προϊόντα που περιέχουν τα ακόλουθα συστατικά:

  • Προϊόντα σφαγής
  • Λιπαρά από ψάρια, μέρη ψαριών ή άλλα θαλάσσια ζώα
  • Αρωματικές ύλες ζωικής προέλευσης (με εξαίρεση τα γαλακτοκομικά)
  • Αυγά (π.χ. χαβιάρι) με εξαίρεση τα αυγά πουλερικών ελευθέρας βοσκής
  • Γαλακτοκομικά με τη χρήση ζωικής πυτιάς
  • Βασιλικός πολτός
  • Χρωστικές από υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης (π.χ. κοχενίλλη ή αλλιώς καρμίνιο)
  • Ζάχαρη έπειτα από επεξεργασία με σκόνη οστικού άνθρακα
  • Φορείς ζωικής προέλευσης για πρόσθετα (π.χ. αρώματα) και λοιπές ενώσεις
  • Διαυγαστικά ζωικής προέλευσης (π.χ. ζελατίνη, ιχθυόκολλα)

 

Υπάρχει περιορισμός. Το πρότυπο της V-Label δεν πιστοποιεί προϊόντα τα οποία περιέχουν αυγά πουλερικών κλωβοστοιχίας (συμπεριλαμβανομένου των εμπλουτισμένων συστημάτων κλωβοστοιχίας και της εκτροφής σε μικρές ομάδες). Αποδεκτά είναι μόνο τα αυγά ελευθέρας βοσκής.

Η πυτιά ή αλλιώς χυμοσίνη (rennet) είναι ένα ένζυμο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τυριού κατά την πήξη του γάλακτος. Η παραδοσιακή πυτιά εμφανίζεται φυσικά στο στομάχι νεαρών μηρυκαστικών (μοσχαριών, αρνιών, κατσικιών). Τα τελευταία χρόνια όμως, είτε για λόγους διατροφής (αυστηρή χορτοφαγική δίαιτα), είτε λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, έχει δημιουργηθεί η ανάγκη για εναλλακτικά είδη πυτιάς.
Έτσι σήμερα διατίθενται στο εμπόριο εναλλακτικά προϊόντα πυτιάς, φυτικής (αγκινάρα) ή μικροβιακής προέλευσης (μύκητες ή βακτήρια) για την παραγωγή παραδοσιακών ή εναλλακτικών τυριών. Ένα τυρί μπορεί να πιστοποιηθεί vegetarian σύμφωνα με την V-Label, αυστηρά με την προϋπόθεση ότι η πυτιά δεν θα είναι ζωικής φύσης.

Συμπληρώνοντας την αίτηση που θα βρείτε εδώ λαμβάνετε την αντίστοιχη προσφορά (σύνδεση με το get a quote)