Greekexports, ο συνεργάτης σας για διεθνή επέκταση
Πιστοποίηση Kosher

Γιατί Εμάς Πιστοποίηση Kosher

Η Greekexports αποτελεί από το 2017 τον αποκλειστικό συνεργάτη και τοπικό γραφείο της Balkan Kosher σε Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο και Βαλκάνια. Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και σας καθοδηγεί καθ'ολη τη διάρκεια της πιστοποίησης μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ταυτόχρονα οργανώνει δράσεις εξωστρέφειας για τις πιστοποιημένες κατά kosher εταιρίες σε συνεργασία με τον φορέα.

More Info


Αίτημα Προσφοράς FAQ

Λήψη
Αρχείου

Πιστοποίηση Kosher - το κλειδί σας για επέκταση στις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τον Καναδά και άλλες αγορές kosher

Πιστοποίηση Kosher Πληροφορίες

Η πιστοποίηση kosher αποτελεί θρησκευτική πιστοποίηση κι έχει ως πρωταρχικό στόχο την διασφάλιση παραγωγής προιόντων προς κατανάλωση τα οποία θα είναι σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο. Συγκεκριμένα τα προιόντα kosher χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:
Parve, Dairy, Meat τα οποία πρέπει να φέρουν την αντίστοιχη σήμανση όταν είναι πιστοποιημένα μαζί με το λογότυπο του φορέα ώστε οι καταλωτές να αναγνωρίζουν κατά τις αγορές τους.

 • Για τον εβραίο καταναλωτή η κατανάλωση kosher προιόντων είναι αναγκαία και σύμφωνη με τους κανόνες της Τορά.
 • Η παραγαγωγή kosher προιόντων απαιτεί σε πολλές περιπτώσεις ειδικές παραγωγές καθώς κι επίβλεψη ραβίνου.
 •  Οι πρώτες ύλες χρειάζεται να είναι πιστοποιημένες.
 • Τα dairy προιόντα δεν πρέπει να επιμολύνουν τα parve κατά την παραγωγή τους.
 • Στο Ισραήλ υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις από την Αρχιραβινία.
 • Μεγάλο ποσοστό μουσουλμάνων καταναλώνει kosher προιόντα 

Πιστοποίηση Kosher Ο φορέας

O φορέας Balkan Kosher παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης την τελευταία δεκαετία.Με την υποστήριξη του ιδρύματος Rohr και του Merkos Chabad, και με την ενθάρρυνση του Ραβίνου Shlomo Amar (τότε Chied Sephardic Rabbi του Ισραήλ) και του Ραβίνου Moshe BenTov, Sephardic Kabbalist, έφτασε η οικογένεια Kaplan στην Θεσσαλονίκη το 2009.

Η αποστολή τους ήταν να αναζωπυρώσουν την Sephardic-Ladino κληρονομιά και να αναπτύξουν υποδομές κατάλληλες να φιλοξενήσουν την εβραϊκή ζωή στα Βαλκάνια.

Η ίδρυση της Balkan Kosher ήταν ένα από τα πρώτα έργα του Ραβίνου Kaplan ως μέσο ανάπτυξης των υποδομών αυτών.

Ένας από τους στόχους της Balkan Kosher είναι να υποστηρίξει την τοπική οικονομία, δημιουργώντας ευκαιρίες για Ελλάδα και Βαλκάνια να εξάγουν προς το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ασία και ευρύτερα. Hγείται των προσπαθειών ενίσχυσης της Kosher παραγωγής στην περιοχή των Βαλκανίων, διευκολύνοντας τη διαθεσιμότητα προϊόντων που φέρουν το λογότυπο της Balkan Kosher σε όλο τον κόσμο. Ο φορέας πιστοποίησης Balkan Kosher είναι ένα μη κυβερνητικό παράρτημα φιλανθρωπικών οργανώσεων των Εβραϊκών Κοινοτήτων των Βαλκανίων, αφιερωμένος μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση των θεμελίων της εβραϊκής ζωής στα κράτη των Βαλκανίων αλλά και την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον φορέα πατήστε εδώ

Πιστοποίηση Kosher

GREEKEXPORTS SMPC Σε όλο τον Κόσμο

Σε όλο τον Κόσμο image

Αυτή είναι μια σημαντική αγορά για τα ελληνικά προϊόντα κοσέρ, καθώς το 40% των προϊόντων στα ράφια είναι kosher.

Η Βραζιλία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος halal, αλλά κυρίως για εξαγωγές.

Το 90% των αγοραστών για vegan & vegetarian προϊόντα είναι ευέλικτοι. Ο αριθμός αυξάνεται κάθε χρόνο!

Εκτός από την ελληνική αγορά, μεγάλη ζήτηση υπάρχει και για προϊόντα kosher & halal.

Πατρίδα σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο μουσουλμάνους, η στόχευση αυτής της αναπτυσσόμενης περιοχής αποτελεί προτεραιότητα για τις εξαγωγές halal.

Χώρες παραδοσιακά halal που είναι ανοιχτές στο διεθνές εμπόριο. Κοντά στην Ελλάδα, δείχνει σοβαρές ευκαιρίες.

Σημαντική κοινότητα Εβραίων που αναζητά προϊόντα kosher.

95 Πελάτες 2022

Η Greekexports έγινε ο τοπικός συνεργάτης του Balkan Kosher το 2017. Οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς επέλεξαν το λογότυπο BK για να εισέλθουν στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και άλλες σημαντικές αγορές kosher.

Πιστοποίηση Kosher Πληροφορίες

Με τον όρο Kosher αναφερόμαστε στο σύνολο των θρησκευτικών κανόνων που ακολουθεί ο εβραίκος πληθυσμός στην διατροφή του. Ανάμεσα σε αυτούς τους κανόνες συγκαταλέγονται οι διατροφικές συνήθειες και οι τροφές που επιτρέπεται να καταναλώσουν σύμφωνα με την Τορά.

Πιο συγκεκριμμένα επιτρέπονται:

 • ζώα που μοιρυκάζουν και παράλληλα έχουν οπλές
 • ψάρια που έχουν λέπια και πτερύγια
 • Συγκεκριμμένα πουλιά που αναφέρονται στην Τορά
 • μέλια που προέρχονται από άνθη κι όχι μελιττώματα
 • φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ξηροί καρποί, fungi κ.ά
 • γαλακτοκομικά

Αντιθέτως δεν επιτρέπονται:

 • να καταναλωθούν κρέας και γαλακτοκομικά προιόντα μαζί στο ίδιο γεύμα
 • μέλια που προέρχονται από μελιττώματα
 • έντομα και όλα τα υποπροϊόντα τους (πχ άλευρα)
 • αρπακτικά πτηνά
 • αμφίβια
 • μαλάκια κι οστρακοειδή
 • κρασί που δεν έχει παραχθεί με πλήρη εποπτία ραβίνου
 • τυρί που δεν έχει παραχθεί με πλήρη εποπτία ραβίνου

Κατά καιρούς ακούμε τους όρους "cholov yisrael ή super kosher", "passover", "bishul yisrael", "pat yisrael". Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάστετε να μας καλέσετε και να ενημερωθείτε σχετικώς.

Γιατί είναι σημαντικό image

Σημαντικότητα Γιατί είναι σημαντικό

'Ολες οι θρησκευτικές πιστοποιήσεις είναι σημαντικές, καθώς απευθύνονται τόσο προς όλους τους καταναλωτές όσο και προς τις συγκεκριμμένες θρησκευτικές ομάδες που ακολουθούν συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες.

Οι εταιρείες μέσω της πιστοποίησης και σήμανσης των προιόντων τους δείχνουν εμπράκτως τον σεβασμό τους και στις μικρότερες εβραϊκές θρησκευτικές ομάδες που συναντάμε σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Καναδά.

Βέβαια δεν είναι τυχαίο ότι περίπου το 35% των προιόντων στα ράφια της Αμερικής είναι πιστοποιημένα κατά kosher, καθώς έρευνα καταναλωτών έδειξε ότι πολλοί Αμερικάνοι (μη Εβραίοι) πολίτες καταναλώνουν αυτά τα προϊόντα καθώς έχουν συνδιάσει τον όρο kosher με το αγνό και υγεινό.

Είναι γεγονός ότι αγορές όπως εκείνες των Η.Π.Α. , του Καναδά, της Ρωσίας, του Ισραήλ ακόμη και της Γαλλίας ζητούν τα προιόντα να είναι πιστοποιημένα καθώς έχουν σημαντικό Εβραϊκό κοινό αλλά και μη-Εβραίους που τα προτιμούν για άλλους λόγους, θρησκευτικούς(π.χ. Μουσουλμάνοι) ή λόγους υγείας (π.χ. επιλέγουν kosher Pareve αν έχουν δυσανεξία σε λακτόζη).

FAQ Συχνές Ερωτήσεις

 1. ελιές - ελαιόλαδα
 2. μπισκότα - σνακ
 3. antipasty
 4. προιόντα ζύμης
 5. γαλακτοκομικά
 6. καφές

Η πιστοποίηση kosher αποτελεί διαβατήριο για εξαγωγές. Μάλιστα στις ΗΠΑ περί το 35% των προιόντων που είναι τοποθετημένα στα ράφια των σούπερ μάρκετ φέρουν πιστοποίηση kosher. Εισαγωγείς και υπεραγορές όπως εκείνη του Καναδά, των ΉΠΑ, της Γαλλίας, της Ρωσίας, της Αυστραλίας και φυσικά του Ισραήλ ζητούν τα προιόντα που εισάγονται να είναι πιστοποιημένα.Το λογότυπο της Balkan Kosher συναντάται σε πληθώρα προιόντων που παράγονται για την Wholefoods, την Trader Joes και άλλες υπεραγορές.

Το πιστοποιητικό της Balkan Kosher περιλαμβάνει συγκεκριμμένους κωδικούς προιόντων είτε τελικών είτε ενδιάμεσων των oποίων τα συστατικά έχουν ελεγχθεί. Επίσης έχει ελεγχεί και η διαδικασία παραγωγής στη συγκεκριμένη εγκατάσταση η οποία αναφέρεται επίσης στο πιστοποιητικό. Άρα η πιστοποίηση αφορά το προϊόν και εξετάζει το δίπτυχο συστατικά - εργοστάσιο παραγωγής

Ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι την ολοκλήρωση της πιστοποίησης και την έκδοση του πιστοποιητικού κυμαίνεται από 2 έως 8 εβδομάδες κι εξαρτάται κυρίως από το πόσο χρόνο θα χρειαστεί η εταιρεία να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά - πιστοποιητικά των α'υλών.

Προκειμένου να απαντηθεί το συγκεκριμμένο ερώτημα χρειάζεται ο ραβίνος να έχει καλύτερη εικόνα για την παραγωγική διαδικασία, να εξετάσει αν υπάρχει θερμική επεξεργασία και έαν η διαδικασία kosherization (ειδικός καθαρισμός kosher) θα ήταν εφικτή προκειμένου να γίνουν kosher παραγωγές.

 Συμπληρώνοντας την αίτηση που θα βρείτε εδώ λαμβάνετε την αντίστοιχη προσφορά

H Βalkan Kosher δραστηριοποιείται στον χώρο των πιστοποιήσεων από το 2009 και το λογότυπό BK χρίζει αναγνώρισης στις μεγαλύτερες κόσερ αγορές . Μάλιστα μεγάλες αλυσίδες όπως οι Walmart, Trader Joes, Wellbee’s, Metro κ.ά εμπιστεύονται κι επιλέγουν να χρησιμοποιούν το λογότυπο BK στα ιδιωτικής ετικέτας προιόντα τους.

Tο άριστα καταρτισμένο προσωπικό της Balkan Kosher σε συνεργασία με τους ραβίνους βρίσκονται πάντα στη διάθεσή σας να σας συμβουλέψουν και να σας καθοδηγήσουν στα μονοπάτια της πιστοποίησης και να προτείνουν λύσεις όπου χρειάζεται. Βασικό μέλημα το φορέα είναι τόσο η άμεση εξυπηρέτηση και όσο και η διασφάλιση παραγωγής κόσερ προιόντων.
Μέσω της πιστοποίησης θα έχετε επίσης την ευκαιρία να συμμετέχετε σε δράσεις εξωστρέφειας οι οποίες διοργανώνονται από την Greekexports σε συνεργασία με την Balkan Kosher ώστε να επεκταθείτε και σε κόσερ αγορές.

Η αρχιραβινία του Ισραήλ έχει αρκετά διαφορετικές απαιτήσεις στο πρωτόκολλο kosher για τα εισαγόμενα στο Ισραήλ προϊόντα. Πχ στα γαλακτοκομικά έχει την απαίτηση "cholov yisroel" που αναφέραμε πιο πάνω ενώ στα Αρτοποιήματα (baked products) ζητάει να είναι "pat yisroel". Όλα αυτά συνθέτουν διαιτερότητες οι οποίες δημιουργούν έξτρα απαιτήσεις σε μία σειρά θεμάτων. Επίσης οι εισαγωγείς στο Ισραήλ συχνά απευθύνονται σε τοπικούς τους φορείς προκειμένου να επιμεληθούν τις παραγωγές προϊόντων (ανεξαρτήτως κλάδου) που θέλουν να εισάγουν. Για την διευκόλυνση των εξαγών των πελατών μας και σε αυτήν την ιδιαίτερα απαιτητική χώρα, έχουμε αναπτύξει και συνεργασίες με τους σημαντικότερους φορείς kosher του Ισραήλ.