Greekexports, ο συνεργάτης σας για διεθνή επέκταση
GrX Training-Party 17.05.2024 Θεσσαλονίκη στη Disco Club Blue Sky image
Ημ/νία - May 23, 2024

GrX Training-Party 17.05.2024 Θεσσαλονίκη στη Disco Club Blue Sky

Την Παρασκευή 17.05.2024 διοργάνωσαμε το 3o GrX training party, το δεύτερο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Όπως και τις προηγούμενες φορές στείλαμε προσωπικές προσκλήσεις σε πελάτες και συνεργάτες, αυτή τη φορά με τη χρήση google forms. Τα άτομα που προσκλήθηκαν αποτελούνταν κυρίως από στελέχη διασφάλισης ποιότητας, ποιοτικού ελέγχου κι εξαγωγών σε αντίστοιχες διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες παραγωγής τροφίμων.

Αρχικά το training - party επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Greekexports, αλλά επειδή 60 άτομα επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε όλη την εκδήλωση (εκπαίδευση και πάρτι) μέσα στο Disco Clube Blue Sky - μια απόφαση που αποδείχθηκε τέλεια!

Μέχρι τις 16.00 συγκεντρωθήκαμε όλοι σε μία από τις δύο κεντρικές αίθουσες της Disco Club Blue Sky που αναδιαμορφώθηκε για να φιλοξενήσει την εκπαίδευσή μας. Ο κόσμος ήταν βολικά τοποθετημένος σε καναπέδες, απέναντι από τη σκηνή όπου βρισκόταν η οθόνη προβολής.

 

Training sessions

Η πρώτη εκπαιδευτική συνεδρία αφορούσε το kosher και είχαμε την τιμή να έχουμε μαζί μας τον Ραβίνο Yosef Kaplan, (Rabbinical director BK), ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες . Στη συνέχεια, ο Θωμάς Βασσάρας, Διευθύνων Σύμβουλος της Greekexports, πραγματοποίησε την εκπαίδευση για το kosher και κάλυψε τα θέματα που σχετίζονται με την προέλευση και τους κανόνες του kosher, την αγορά του kosher, την πιστοποίηση και τις ειδικές ανάγκες για την παραγωγή.

Όπως αναμενόταν, υπήρχαν πολλές ερωτήσεις από το ακροατήριο και ο ομιλητής αξιοποίησε για να τις απαντήσει την εμπειρία του από 100+ ελέγχους σε εταιρείες διαφορετικών κλάδων τροφίμων καθώς και τη συνεργασία του με τον αείμνηστο Ραβίνο Finman και τους Ραβίνους Yosef και Yoel Kaplan για περισσότερα από 10 χρόνια.

Μετά την εκπαίδευση kosher όλοι ένιωσαν λίγο πεινασμένοι και γι' αυτό κανονίσαμε να έχουμε μια ειδική λιχουδιά που όλοι αγαπούν να τρώνε ως ελαφρύ γεύμα - πίτσες!

Ακολούθησε η εκτεταμένη εκπαίδευση στα θέματα της αυστηρής χορτοφαγίας, της χορτοφαγίας και (για πρώτη φορά στην εκπαίδευσή μας) της απαλλαγής από την γλουτένη. Τρία μέλη της ομάδας της Greekexports έβαλαν τα δυνατά τους για να σας διαφωτίσουν για τα θέματα αυτά. Αρχικά η Νατάσα Κουζουκάκη, Head of Sales and Operations παρουσίασε τους βασικούς κανόνες για το vegan και το vegetarian καθώς και τη σημασία του λογότυπου v-label στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά. Στη συνέχεια, η Μαρία Χαμηλάκη, Quality and Certifications Specialist, παρουσίασε τα κριτήρια και τις ειδικές ανάγκες της πιστοποίησης vegan/vegetarian, καθώς είναι επίσης μέλος της παγκόσμιας ομάδας ελέγχου του v-label που εγκρίνει τις συνταγές όλων των προϊόντων. Τέλος, η Μένια Τσουμάγκα, Quality and Certifications Specialist, ανέλαβε το δύσκολο έργο να μας διαφωτίσει όλους σχετικά με τη νομοθεσία, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες για την παραγωγή προϊόντων χωρίς γλουτένη, που είναι ένα νέο θέμα και για εμάς.

Οι πολλές ερωτήσεις που τέθηκαν από το μέρους σας μας απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον τομέα των υπηρεσιών μας, γεγονός που μας κάνει πολύ χαρούμενους.

Μετά το διάλειμμα για καφέ (το οποίο ουσιαστικά παραλείψαμε λόγω έλλειψης χρόνου) προχωρήσαμε στην τελική μας παρουσίαση για την πιστοποίηση halal, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον αξιότιμο προσκεκλημένο μας, Δρ Farid Aboud, Lead Auditor της Halal Certification Services GmbH. Ο Δρ Farid μας έδειξε τις πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές των κανόνων halal, το πώς γίνεται αντιληπτό από τις διάφορες σχολές σκέψης του Ισλάμ, καθώς και τη διαδικασία πιστοποίησης halal. Και αφού απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, το κοινό ήταν έτοιμο στις 20.30 για το πιο διασκεδαστικό μέρος της βραδιάς, και το οποίο ήταν ακόμα μπροστά μας.

 

Την ώρα που η εκπαίδευση έφτανε στο τέλος της, ο μπουφές για το βραδινό  είχε ήδη σερβιριστεί και όλοι είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις ωραίες λιχουδιές που είχε ετοιμάσει ο Μίλτος, μια γνωστή υπηρεσία catering της Θεσσαλονίκης.

Ας ξεκινήσουν τα «Greekexports Master Games», ήταν η εντολή που δόθηκε από όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι κατανεμήθηκαν τυχαία σε 6 διαφορετικές ομάδες που διαγωνίστηκαν για την απάντηση 12 ερωτήσεων σχετικών με τα θέματα halal, kosher, vegan, vegetarian, gluten free και food tribes. Κάθε ομάδα κλήθηκε να αποφασίσει για το όνομα της ομάδας και πήρε τη σειρά της (με τυχαία επιλογή) να διαγωνιστεί με μια άλλη ομάδα.

 

Σε κάθε διαγωνιστικό παιχνίδι δύο παίχτες, ένας από κάθε ομάδα, κλήθηκαν να σηκωθούν και να σταθούν μπροστά από το buzzer που κατασκευάσαμε ειδικά για την περίσταση. Μετά την ανακοίνωση της ερώτησης (η οποία προβαλλόταν επίσης στην οθόνη με δυνατότητα πολλαπλής επιλογής 4 απαντήσεων) ζητήθηκε από τους παίκτες (οι οποίοι έπρεπε να κρατούν το χέρι τους πίσω από την πλάτη τους μέχρι το σημείο αυτό) να πατήσουν το κουμπί του buzzer. Ο πιο γρήγορος θα δήλωνε πρώτος την απάντηση της επιλογής του και ο άλλος θα μπορούσε να δηλώσει μία από τις άλλες διαθέσιμες απαντήσεις.

Δύο βαθμοί βαθμολογίας δίνονταν αν ο πιο γρήγορος που πάτησε το κουμπί απαντούσε σωστά, ενώ ο άλλος έπαιρνε έναν βαθμό αν η απάντησή του ήταν η σωστή.

Οι δύο ομάδες που είχαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία έπαιξαν στον τελικό ("Disco team" εναντίον "Haram team") και τότε η ομάδα Haram επικράτησε και πήρε τα τρόπαια των master games, ενώ οι φιναλίστ πήραν ένα μετάλλιο για να θυμούνται τη βραδιά.

 

Όλοι όσοι συμμετείχατε λάβατε επίσης ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης και ένα επετειακό φλιτζάνι GrX I love party για να απολαμβάνουν τον πρωινό τους καφέ στο γραφείο.

Όταν ολοκληρώθηκαν τα master games, μεταφερθήκαμε όλοι στη δεύτερη αίθουσα του disco club Blue Sky και ξεκινήσαμε τη βραδιά χορού και διασκεδάσαμε πολύ σε αυτό το μέρος που μοιάζει ακριβώς όπως θυμόμαστε τις ντίσκο από τη δεκαετία του '90.

O DJ έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να μας κάνει να θυμηθούμε εκείνες τις ωραίες μέρες που το disco crawling ήταν η καλύτερη διασκέδαση του Σαββατοκύριακου.

 

Μέχρι τις 3 τα ξημερώματα οι τελευταίοι από εμάς εγκατέλειψαν την πίστα για να επιστρέψουν στο σπίτι τους, πάντα προσεκτικοί για να αποφύγουν πιθανά μπλόκα της τροχαίας!

Δυστυχώς, ορισμένοι καλεσμένοι που παρακολούθησαν την εκπαίδευση δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στα παιχνίδια και τη ντίσκο, καθώς έπρεπε να φύγουν νωρίς. Οι σκέψεις μας ήταν μαζί τους για το υπόλοιπο της νύχτας, γιατί στην πραγματικότητα έχασαν όλη τη διασκέδαση!

Πραγματικά ευχαριστούμε όλους τους καλεσμένους μας για μια τόσο όμορφη βραδιά και νύχτα και υποσχόμαστε να ξανακάνουμε την εκδήλωση στην Αθήνα κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο (στον χώρο του 7ου ορόφου του FoodOn με θέα την Ακρόπολη) και του χρόνου τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη (στο disco club Blue Sky φυσικά).

Stay tuned for our invitation releases!

 Family photo!

Ευχαριστούμε τις εταιρείες που συμμετείχαν: ALMI FOODS, ARI FOODS, ARIVIA, BARBASTATHIS, BELAS FILOTAS & SONS, BIOEDAFOVELTIOTIKI, CONDITO FOODS, DIM KOMERC, GATIDIS, GRISTIREN, HAITOGLOU BROS, IONIKI SFOLIATA, KREMEL, KOUKAKIS FARM, KALLAS INC, LACTINA, NEKTAR KOURTIDIS, PELOPAC, PINDOS APSI, SOUROTI, THE PASTRY HOUSE, UNISMACK

Ακούστε την spotify music list με χορευτική μουσική 80’sand 90’s που ετοιμάσαμε για σας

 

Σας ευχαριστούμε όλους,

οι άνθρωποι της Greekexports

Θωμάς Βασσάρας, Νατάσα Κουζουκάκη, Μαρία Χαμηλάκη, Μένια Τσουμάγκα